Wie wij zijn

Salaris Xpert is sinds 1 januari 2023 ontstaan vanuit Anema Salaris & Advies en SDP Werkt! Wij zijn de expert op het gebied van salarisadministratie. Het gaat om het voeren van de salarisadministratie, het leveren van deskundig personeel voor (tijdelijke) projecten, het adviseren rondom het in dienst nemen, hebben en houden van medewerker, het inzetten van personeel in je organisatie.

Onze kernwaarden zijn:

 • 1
  Noordelijke nuchterheid
 • 2
  Korte lijnen
 • 3

  Persoonlijke betrokkenheid

 • 4
  Snelle reactie

Het Team

Zonder onze medewerkers zijn we niets. Zij zijn de experts waar we trots op zijn. Stuk voor stuk toegewijde, ervaren en deskundige mensen die onze organisatie maken.

Pieter Nicolai van Salaris Xpert

Pieter Nicolai

Pieter is al sinds 1993 werkzaam binnen de salarisadministratie- en personeelsadviespraktijk. Hij omschrijft zichzelf als prettig in de omgang, klantgericht met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Hij heeft jarenlange ervaring met leidinggeven en adviseren bij instroom, doorstroom en uitstroom van personeel, selectietrajecten en de implementatie van nieuwe salarissoftware.

Pieter heeft ruime kennis en ervaring met o.a. Exact HR & Salaris gemak (Unit4), Afas, Loket.nl en Visma Nmbrs. Daarnaast zijn ook andere pakketten in de markt hem niet onbekend.

Alle Jan Anema van Salaris Xpert

Alle Jan Anema

Salarisadministratie is Alle Jan met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd en sinds 2009 is hij als ondernemer werkzaam in salarisadministratie branche.

Alle Jan adviseert op een nuchter en betrokken manier, hierbij gaat hij voor de beste oplossing voor de klant. Verder gaat hij voor een langdurige samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen. In zijn vrije tijd is Alle Jan vooral met sport bezig, na zijn succesvolle kaats carrière is hij een fanatiek padel speler, en verkent hij de bossen op zijn mountainbike.

Alle Jan heeft ruime ervaring met Exact HR & Salaris gemak (Unit4), en goede kennis van Visma Nmbrs.

Senior Personeel- en Salaris adviseurs Salaris Detachering Xpert

Hennie Waldus van Salaris Xpert

Hennie Waldus

Hennie is geduldig, ze kan goed luisteren en dit omzetten naar de juiste acties. Zij omschrijft zichzelf als leergierig, deskundig en integer persoon. In omgang is zij een prettige persoonlijkheid met een mens gerichte houding die graag mee denkt en kijkt naar optimalisering van processen.

Haar interesse ligt bij het ondersteunen bij en het verwerken van de salarisadministratie. Ze is goed in het achterhalen van de kern van een probleem en het geven van de juiste oplossingen. Het vakgebied bevat geen geheimen voor haar.

Hennie heeft veel ervaring met Loket.nl, Afas Profit en Visma Raet/Youforce. Daarnaast heeft ze ervaring met Exact HR & Salaris gemak (Unit4)en Business Suite.

Jacob Vis

Jacob is een nuchtere en gedreven persoon. Hij omschrijft zichzelf als een doeltreffend, verantwoordelijk en integer persoon. In omgang is hij een prettige persoonlijkheid met een frisse blik en een gezonde dosis humor.

Op het vakgebied heeft hij jarenlange ervaring, met betrekking tot advies kan je hem alles vragen. Voor Jacob moet een taak goed en naar tevredenheid worden afgerond. De klok is daarbij niet bepalend maar het resultaat.

Jacob heeft veel ervaring met de salarisapplicaties Visma Nmbrs, Afas Profit, ADP en Exact HR & Salaris gemak (Unit4). Ook de software van Exact Globe en Loket.nl is hem niet onbekend.

Anno Venema van Salaris Xpert

Anno Venema

Anno is resultaat- en klantgericht. Hij is leergierig en een doorzetter die zich vast bijt in de materie. Anno werkt het liefst binnen een team maar is ook uitstekend in staat om de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

Anno is een fanatieke sporter, hij doet aan (zaal)voetbal, hardlopen en wielrennen. Zijn gezin heeft zijn grootste interesse.

Hij heeft veel ervaring met de salarisapplicaties van Visma Nmbrs, Exact HR & Salaris gemak (Unit4) en Motion Pro/Paymaster. Daarnaast beschikt Anno over kennis van Accountview, Snelstart en de Office applicaties Excel en Word.

Rolf Drenth van Salaris Xpert

Rolf Drenth

Rolf is een gedreven en enthousiaste salarisadministrateur. Hij kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Rolf geeft aan dat zijn sterke punt is dat hij goed kan analyseren en vervolgens in staat is om complexe situaties op te lossen.

Rolf is sportief, een prettig persoon in omgang en zeer ervaren in het vakgebied. Daarnaast beschikt hij over een goed gevoel voor humor.

Hij heeft veel ervaring met de salarisapplicaties van Afas, Exact HR & Salaris gemak (Unit4), Visma Raet Beaufort/Gemal. Daarnaast is hij ervaren met Excel en Word.

Historie

Salaris Xpert bestaat uit Salaris Xpert, Salaris Detachering Xpert en Salaris Personeel Xpert. Deze bedrijven zijn sinds 1 januari 2023 ontstaan vanuit Anema Salaris & Advies en SDP Werkt!

Salaris- en Adviesbureau Anema is in 1990 van start gegaan. Ane Jan Anema begon vanuit een slaapkamer in Reduzum, na zes maanden waren er 40 klanten. Drie decennia, honderden klanten en drie locaties ver is Anema Salaris en Advies  uitgegroeid tot een ervaren en deskundige speler in der markt. In 2018 zijn de werkzaamheden van Anema Sr. overgenomen door Alle Jan Anema. Na enkele jaren in diverse functies te hebben gewerkt is Alle Jan eerst gedeeltelijk en later volledig bij senior aan het werk gegaan. Nadat het bedrijf eerst gezamenlijk werd uitgebouwd is Alle Jan sinds 2018 alleen verder gegaan in het bouwen aan een krachtige dienstverlener in Friesland. Bij de fusie met SDP Werkt waren er vijf medewerkers in dienst en stond Anema Salaris & Advies als een huis.

Pieter Nicolai is sinds 1993 werkzaam in de salarisadministratie, na ruim 21 jaar bij een accountantskantoor is hij in 2014 voor zichzelf begonnen. In de eerste jaren onder de naam P&S Xtra en vanaf juli 2019 onder de naam SDP Werkt! In die negen jaren is SDP Werkt! enorm gegroeid. Naast salarisadministratie voor het MKB, accountants- en administratiekantoor is sinds 2017 het leveren van personeel (uitzenden nieuwe stijl) en in 2019 ook het detacheren van salaris professionals aan grotere organisaties toegevoegd. Bij de fusie met Anema Salaris & Advies waren er 7 medewerkers in dienst en zat de groei er goed in.