De subsidie Praktijkleren over het schooljaar 2023/2024 kan sinds 3 juni 2024 weer worden aangevraagd tot en met 17 september 2024. De subsidie bedraagt ook dit jaar weer maximaal € 2.700 per leerling.

Heb je in het afgelopen schooljaar setember 2023 tot en met juli 2024 leerlingen in dienst gehad op basis van een leer/werkovereenkomst welke is opgesteld tussen school, de leerling/werknemer en je bedrijf dan kun je deze subsidie aanvragen. Inmiddels hebben wij alle relaties waarvoor bij ons bekend is dat ze een BBL leerling in dienst hebben (gehad) geïnformeerd.

Wanneer je nog niet door ons bent geïnformeerd maar in het schooljaar 2023/2024 wel een leerling waarvoor je recht hebt op deze subsidie in dienst hebt (gehad) dit graag aan ons doorgeven voor een correcte verwerking in de salarisadministratie.

Je kunt de subsidie zlef aanvragen via het loket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via de website Inloggen – Klantportaal-Site | Mijn RVO Om deze aanvraag te kunnen doen heb je minimaal een e-Herkenning product niveau 3 nodig.

Uiteraard kunnen wij deze subsidie ook voor je aanvragen. Hiervoor is het vanaf dit schooljaar wel noodzakelijk dat we beschikken over een ketenmachtiging e-Herkenning. In veel gevallen hebben we deze al samen met je geregeld, mocht dit niet zo zijn dan laten we dit weten en kunnen we deze aanvraag voor je indienen zodat deze ketenmachtiging vroegtijdig tot stand komt. De kosten voor een ketenmachtiging bedragen € 24,75 per jaar. Wanneer wij de aanvraag voor je indienen bedragen onze kosten voor deze aanvraag € 78 per aanvraag.

Wanneer wij de aanvraag voor je regelen dienen de gegevens uiterlijk 1 september 2024 bij ons binnen te zijn evenals de ketenmachtiging. 

Wanneer de subsidie wordt toegekend zal deze uiterlijk op 30 december van dit jaar worden uitbetaald.